Argon en SVL vergeten te scoren

30 september, 2023

Op bezoek in Langbroek heeft Argon geen indruk kunnen maken, men had het moeilijk met het veld, de fysieke kracht van de tegenstander en met name het middenveld had bijzonder veel moeite om het de tegenstander lastig te maken. In de eerste helft kon voor Argon één doelpoging worden genoteerd en SVL grossierde in doelkansen, ze gingen net naast of over of doelman Juran Doezeman greep in. In het vervolg ging het iets beter en kreeg Argon zelfs enkele mogelijkheden maar het zat niet echt mee. De thuisploeg claimde wel enkele strafschoppen en in blessure tijd nog een doelpunt maar scheidsrechter Sezgin Degirmenzi ging niet op de protesten in en keurde het vermeende doelpunt op aangeven van de assistent af.

Zeer matig
De eerste helft was aan Argonzijde zeer matig en de Langbroekers wonnen menig duel en kwamen zo ook gemakkelijk in de gelegenheid om gevaarlijk te worden, de eerste doelpoging van Emrah Baskak zeilde over het doel en even later werkte Doezeman de bal weg echter een speler kaatste de bal gelijk terug maar mikte ook te hoog. Ook Robin Schenk schoot laag in bij eerste paal maar de Argon keeper redde. Bart van Lankeren kreeg drie opgelegde mogelijkheden, eerste schoot hij over, en even later schoot hij, zeer dicht bij Doezeman toch voorlangs en dat kunstje herhaalde een paar minuten later weer, ook voorlangs het Argondoel. Een terugspeelbal van SVL werd de thuisploeg bijna fataal maar Roben Schenk schoot keeper Mostert te hulp. Daarna in minuut 44 de eerste echte doelpoging van Argon, Tim Waning schoot in de algemene richting van het doel, de inzet was wel hard maar ging naast. Op slag van rust kon Erkelly de Sa de meubelen redden door bij opnieuw een aanval van de thuisploeg de bal keihard weg te schieten.

Betere tweede helft
Coach Aart Jan van Boksel pleegde in het vervolg wat omzettingen en liet Bas Schaefers in de kleedkamer achter, Stan van Balgoijen nam zijn plaats in. Eerst kwam de thuisploeg nog in actie, Faisal Kaouass schoot in handen van Doezeman, dat deed ook Bart Aalbersen en Robin Schenk had weer een andere variatie: hij schoot voorlangs het doel. Daarna kwam Argon met enkele acties wat op voetbal leek, eerst was er een honderd procent kans toen Tim Waning Dylan Bergkamp in stelling bracht, maar alleen voor Mostert schoot hij over. Vijf minuten later probeerde Bergkamp het weer maar nu stond keeper Mostert op de goede plaats. Maar de koek was nog niet op, bij opnieuw een aanval van Argon passte Raoul van Wijk op De Sa hij schoot hard in en keeper Mostert leek verslagen maar de bal ketste tegen de paal. Met nog een kwartier te gaan werd Stan van Scheppingen vervangen door Mika Keizers, maar eerst probeerde SVL nog de winst binnen te schieten. Een poging van Ali Alkan werd een prooi voor Doezeman en ook Emrah Baskak hielp Argon door naast te schieten. Een hoekschop vervolgens ook voor SVL een pracht mogelijkheid maar ook nu kwam Argon met de schrik vrij. Een verre uittrap van Juran Doezeman bereikte Mika Keizers maar hij kon net niet zijn voet tegen de bal krijgen. Zoals eerder vermeld scoorde in blessuretijd de thuisploeg nog wel maar die goal werd geannuleerd.

Zaterdag is Argon vrij.


Terug naar het overzicht