Mat Argon in tien minuten afgeserveerd

12 november, 2023

Op bezoek bij Woudenberg is Argon er niet in geslaagd de punten mee naar Mijdrecht te nemen. In een wedstrijd waarbij de thuisploeg vel en agressiever was kon Argon niet imponeren. In de eerste helft werd de bal door Argon maar één keer tussen de palen geplaatst en Woudenberg verzuimde om Argon op achterstand te zetten zodat het 0-0 bleef. De tweede helft zagen we Argon vechten tegen zichzelf en Woudenberg profiteerde daarvan, binnen tien minuten (tussen minuut 71 en 81) kreeg men Argon op de knieën en werd er drie maal gescoord, eindstand 3-0.

Onder druk

Al bij het begin stond Argon onder druk, Woudenberg had een veldoverwicht maar was slordig in de afwerking. Argon schoot in die helft weinig ballen tussen de palen, Tim Waning was de enige die in de tiende minuut op doel schoot keeper Kok had daar geen moeite mee. De thuisploeg probeerde het eerst via Niels van Veenendaal maar die pogingen werden tot hoekschop verwerkt. Argon kreeg halverwege twee hoekschoppen maar Cas Jansen schoot de bal twee maal achter en een vrije trap van Dylan Bergkamp ging ook naast. Aan de andere kant zagen we Jarie van Egdom hard inschieten maar Juran Doezeman redde. Daarna schoot Sven Beek de Argonkeeper te hulp bij weer een aanval door de bal achter te schieten. De hoekschop daarna werd naast gekopt. Ook Mathijs Blok liet Argon nog in leven door van dichtbij naast te schieten.

Kansjes

In het begin zagen we enkele kansjes voor Argon, Raoul van Wijk schoot wel hard in maar in het zijnet en een afstandsschot van Max Oliemans ging naast. Ook Sven Beek produceerde een fraaie omhaal na een ingooi maar mikte te hoog. In minuut 65 leek Argon op voorsprong te komen, op een gegeven moment maakte de defensie van de thuisploeg een paar slippertjes, de doelman was uit doel en Sven Beek schoot in het lege doel, echter een speler van Woudenberg kon de bal nog net met de voet van de doellijn halen. Daarna bediende Zwaneveld middels een pass Dylan Bergkamp maar het schot ging naast. Toen kwamen de tien minuten waarin de thuisploeg toesloeg. Een hard schot werd door Doezeman gepareerd maar in de rebound schoot Alex Stalman raak en zette de 1-0 op het fraaie scorebord. Daarna veel verse krachten bij Argon maar die konden niet verhinderen dat vijf minuten later invaller Jonker met een verre trap voor de 2-0 zorgde. Ook weer vijf minuten na de tweede treffer lanceerde keeper Kok aanvaller Mathijs Blok die een lange solo afrondde: 3-0. Daarna probeerde Argon toch nog een doelpunt mee te nemen, na een hoekschop knalde Justin Schouten wel richting doel maar de bal knalde op kruising.

Zaterdag komt koploper BFC op bezoek en dinsdag 21 november ontvangt Argon DWS om 20.00 uur in de tweede ronde van de Districtsbeker.