Argon laat de punten in Aalsmeer

23 maart, 2024

Argon heeft geen indruk kunnen maken in en tegen FC Aalsmeer, al na twintig minuten stond er een 2-0 stand op het scorebord en na rust met nog een half uur te spelen tilden de gastheren de stand naar 3-0. Argon speelde wel met veel inzet maar kon met de gedecimeerde selectie in aanvallend opzicht niet imponeren.

Goed begin
In de beginfase was Argon wel gelijkwaardig, De Sa ging er op rechts vandoor richting doel maar stuitte op doelman Van Wandelen die de bal tot hoekschop kon verwerken. Even leek de doelpoging daarna kansrijk maar het schot ging naast. Een paar minuten later kreeg Justin Schouten ook een mogelijkheid maar zijn inzet was te zacht. Daarna was de aanvalsdrift bij Argon eigenlijk over en zagen we Aalsmeer gevaarlijk dichtbij komen. Eerst ging er nog een poging van Mike Dam over en werd een schot van Van der Kamp door Doezeman gepakt. Maar net binnen het kwartier kan Dam dan toch via een intikkertje scoren 1-0. Vijf minuten later werd na een korte combinatie van Aalsmeer niet ingegrepen in de Argon defensie waardoor Vahle van dichtbij een vrije schietkans niet onbenut liet 2-0.

Vervolg
De eerste doelpoging  in de tweede helft was voor Argon, een schot van Bas Schaefers ging via de lat over en ook Tim Waning kopte na een voorzet van Lars van Wees over. Een minuut later gaf na een snelle uitbraak een voorzet van Eijken Vahle in de gelegenheid om de 3-0 op het scorebord te zetten. Met nog een half uur te gaan werden Tim Waning en Tim Lansman naar de kant gehaald en vervangen door van blessures terug kerende Bart van der Voort en Siep Keulemans, even later moest ook De Sa met kramp afhaken hij werd vervangen door Milan Keizer. Aalsmeer deed nog wel pogingen om de stand verder op te voeren maar Argon gaf in verdedigend opzicht weinig weg. Wel moest een kwartier voor tijd ook doelman Doezeman geblesseerd afhaken, invaller Tobias Ravelli hield in de resterende tijd zijn doel schoon. In de slotfase mocht Jesper de Haan nog minuten maken, gescoord werd er niet meer.

Aanstaande zaterdag staat in het teken van bekervoetbal, om 16.00 uur is Kolping Boys in Oudorp bij Alkmaar de gastheer in de kwartfinale van de districtsbeker.