Argon gaat kopje onder in Bussum

13 april, 2024

Argon is er maar één helft in geslaagd om BFC partij te geven, hoewel men al binnen de minuut op achterstand kwam is er in de volgende 44 minuten aan beide kanten niet meer gescoord. De tweede helft duurde het twee minuten voordat de 2-0 op het scorebord stond, daarna ging het hard en liep BFC moeiteloos uit naar 7-0.
Argon begon voor het eerst dit seizoen met het centrale duo Yannick van Doorn en Bart van der Voort, helaas moest Bart van der Voort geblesseerd afhaken en even daarna ging ook Van Doorn na fikse tik op de enkel naar de grond. Na behandeling kon hij nog wel verder maar moest in de rust toch in de kleedkamer achter blijven.

Gelijkwaardig
Hoewel Argon al na 39 seconden moest vissen was de eerste helft best het aanzien waard. Verwarrend in het begin was wel dat de gastheren in het blauw speelden en Argon in het rood, misschien wel daarom werd op het middenveld niet ingegrepen, flitsend combinerend werd deze eerste aanval door Daniel Schmidt ingetikt 1-0. Schoten daarna van Ohm en nog een poging werden door doelman Juran Doezeman verijdeld. Ook na een goed uitgespeelde aanval kwam Schmidt alleen voor Doezeman maar hij schoot recht in de handen van de sluitpost. Op aangeven van Mitchell van der Veer kopte Teun Gortenmulder fraai in maar op aangeven van assistent werd buitenspel gegeven. Raoul van Wijk kreeg in die fase een vrije trap tegen omdat zijn schoen werd uitgeschopt. Een afstandsschot van Justin Schouten ging vervolgens rakelings naast en Bart van der Voort moest geblesseerd het veld verlaten, hij werd vervangen door Jordy Zwaneveld. Daarna zagen we weer een knappe kopbal van Teun Gortenmulder maar nu bracht keeper Ranzijn uitkomst voor BFC. Voor rust zagen we nog twee pogingen van Bas Schaefers maar de bal ging naast de voor Argon verkeerde kant van de paal.

Veel doelpunten
Lars van Wees verving Yannick van Doorn en binnen twee minuten tilde Van Huisstede de stand van de thuisploeg naar 2-0. Raoul van Wijk stelde daar een knap schot tegenover maar keeper Ranzijn pakte de bal. Even daarna liet Doezeman zich verrassen door een effectvol afstandsschot van Ohm 3-0. Binnen zes minuten werd daarna Argon gevonnist, na een hoekschop kopte Van der Lek de 4-0 binnen en van Huisstede de 5-0 en een intikkertje van Felipe Cartigny zorgde voor 6-0. Met invallers De Sa en Williams probeerde Argon nog wat te forceren maar een kwartier voor het eindsignaal kopte Vrakking de 7-0 op het bord. Teun Gortenmulder probeerde het nog met een knappe kopbal maar doelman Ranzijn tikte de bal net onder de lat weg.

Zaterdag speelt Argon thuis tegen Montfoort.