HSV drukt Argon uit de beker

14 september, 2024

Het al uitgeschakelde HSV uit Heiloo heeft Argon uit de beker gewipt, in Mijdrecht werd het na 90 minuten 1-3 en omdat De Foresters met 1-3 van vv Egmond wonnen bleef Argon kansloos en door het doelsaldo zelfs steken op plaats vier.

Al na zeven minuten kon er al het eerste doelpunt genoteerd worden, een hoekschop van HSV werd koppend afgerond door Jelle Stam, 0-1. Argon kreeg daarna wel een paar mogelijkheden maar Sven Beek schoot van dichtbij naast en Tim Huisman probeerde het met een lobje, maar de bal kwam in het zijnet. Met nog een kwartier te gaan bracht Yannick van Doorn Teun Gortenmulder in stelling, hij kopte de bal knap in maar keeper Sam Klaver tikte de bal in een reflex over de lat. Vervolgens zagen we weer een mogelijkheid voor de bezoekers, een vrije trap verdween door de muur maar keeper Saverio Zondag redde knap, de bal werd weggewerkt maar weer ingeschoten, echter nu werkte de ‘muur‘ wel. Op slag van rust probeerde Sven Beek het van dichtbij, helaas stond keeper Klaver in de baan van het schot.

Na de thee was HSV al snel klaar met Argon, een afstandsschot van 30 meter verdween onhoudbaar in de bovenhoek (0-2) en een paar minuten later leverde een onnodige persoonlijke fout een strafschop op (0-3). Coach Jeroen de Zwaan bracht vervolgens verse krachten in: Quentin Oliekan, Bas Boelhouwer, Niels de Vries en Tim Waning en even later ook Jeroen Houwing. We zagen een afstandsschot van Yannick van Doorn dat naast ging, vervolgens werd Niels de Vries onderuit gehaald en gaf scheidsrechter Anne Greveling een strafschop. Justin Schouten vonniste 1-3. Er bleef nog hoop voor Argon, Niels de Vries gaf de bal voor op Quentin Oliekan maar zijn omhaal ging naast. Een vrije tap van Justin Schouten kwam op de vuisten van keeper Klaver en ook Yannick van Doorn had geen geluk, z’n fraaie omhaal ging naast. Derhalve en teleurstellend resultaat in de beker.

Zaterdag begint het echte werk, Nieuwkoop komt op bezoek!