Vooruitblik

18 oktober, 2024

Er staat een heel drukke zaterdag te wachten, rond de klok van 10 uur zijn al 14 wedstrijden aan de gang, dus het wordt weer krapjes in de kleedkamers, niet aan te ontkomen. Door de drukte is er ook met een aantal wedstrijden geschoven en daarom zijn er wat “vreemde” aanvangstijden deze keer, noodzakelijk om de wedstrijden te kunnen spelen op de beschikbare velden en met gebruikmaking van de beschikbare kleedkamers.

Druk dus in de vroege ochtend met 7 wedstrijden van teams, waarvan de standen niet worden bijgehouden, u kunt uw keuze maken uit JO10-1, JO10-2, JO10-3, JO10-4, MO10-1, JO8-1JM en JO8-3 die allemaal de laatste wedstrijd van fase 1 gaan spelen. En ondanks dat er geen standen worden gepubliceerd is ons toch in het oor gefluisterd dat JO8-1JM tot nu toe als eerstejaars alle wedstrijden in winst hebben weten om te zetten en daarbij een heel behoorlijk doelsaldo hebben opgebouwd. Het zou niet vreemd zijn als er na de laatste wedstrijd tegen Abcoude extra aandacht aan het team gegeven zou worden, u kunt zelf gaan kijken hoe ze het er vanaf brengen, veld 1A2 is the place to be.

Dan naar de teams met standen en uitslagen waar MO11-1 het prima heeft gedaan, ze sluiten thuis af tegen Sporting Martinus en winst is daarbij zeker niet uitgesloten. JO11-3 heeft een lastig begin gehad, maar thuis tegen Legmeervogels zijn er volgens ons zeker kansen om de fase toch positief af te sluiten, JO11-2JM zal het uit bij KDO JO11-1 zeker niet makkelijk krijgen bij hen pogingen om de vierde zege binnen te slepen en JO11-1 heeft een echte kraker, ze ontvangen als nummer twee de koploper Sporting Martinus die bij winst qua punten wel kan worden ingehaald, maar qua doelsaldo zal dat normaal gesproken niet meer gaan gebeuren. Maar proberen de koploper het eerste punt/de eerste punten afhandig te maken is natuurlijk een mooie uitdaging!

JO12-2 gaat naar RODA ’23 toe en heeft daar een kans op de vierde winstpartij, maar cadeau zal het niet gegeven worden, JO12-1 gaat naar RKDES JO12-1 en kan bij winst de thuisploeg nog passeren op de ranglijst maar winst in de poule is onhaalbaar, JO13-2 kan op bezoek bij SCH ’44 misschien nog wat punten sprokkelen, maar daarna is het bekeravontuur ook voor hen voorbij en JO13-1 gaat voor de één na laatste wedstrijd (volgende week nog een inhaalpartij) naar FC Breukelen waar eventueel zege nummer drie behaald zou kunnen worden, maar ook daarmee komt verder gaan in de beker niet binnen handbereik.

JO14-2 heeft dat vervolg in de beker inmiddels al gerealiseerd en gaat voor de laatste wedstrijd in deze fase naar SCW JO14-1, zonder onderschatting zou ook die horde genomen moeten kunnen worden. JO14-1 is vorige week voor de eerste keer gestruikeld deze competitie, nu komt koploper Sporting Martinus JO14-1 naar de Hoofdweg en dat is natuurlijk weer een mooi meetmoment om te zien hoe onze boys zich in deze Divisie staande kunnen houden.

MO15-1 doet het meer dan goed maar zal bij winst op het bezoekende RAP MO15-1 toch moeten accepteren dat de koploper gewoon een maatje te groot is, maar best of the rest is ook een resultaat om trots op te zijn. JO15-1 gaat thuis afsluiten tegen Legmeervogels JO15-1, het zou mooi zijn als de vooruitgang in het spel ook uitgedrukt zou kunnen worden in het resultaat.
JO16-1 thuis tegen Overbos is een wedstrijd tussen twee ploegen die niet verder kunnen komen, maar daarom wel een leuke oefenpot, MO17-1 gaat naar AFC MO17-1 dat tot nu toe alles heeft gewonnen, wordt dus een zware opgave en JO17-1 heeft de eerste winst binnen en zal dat thuis tegen Sporting Almere JO17-1 vast willen herhalen om zo een plek in de middenmoot op te eisen. Of dat lukt is nog wel even de vraag, maar na de winst van vorige week is het zeker niet onmogelijk.

JO19-3 wist vorige week de koploper het eerste gelijkspel af te dwingen, dat moet vertrouwen geven om DESTO JO19-3 met lege handen huiswaarts te laten keren. JO19-2 gaat thuis tegen Altius JO19-1 proberen om zege nummer twee te laten noteren en JO19-1 gaat naar HMS JO19-1 en als ze de voeten gewoon in de schoenen houden en er dus niet naast gaan lopen zou de fase zonder puntverlies afgesloten moeten kunnen worden.

O23-5 gaat het op eigen veld opnemen tegen koploper Overbos O23-1, dat wordt dus geen appeltje eitje, O23-4 gaat bij PVC O23-2JM proberen de zege van vorige week te laten volgen door een nieuw succes, O23-3 heeft inmiddels drie maal gelijk gespeeld en zal dat resultaat thuis tegen Focus ’07 O23-2 misschien wel heel goed noemen en O23-1 pakte vorige week in blessuretijd een gelijkspel mee, nu beginnen de returns in hun competitie en komt koploper Hillegom O23-1 naar Mijdrecht, uit werd met 3-0 verloren dus op naar sportieve revanche?

Bij de senioren gaat het 6e naar Almere waar Forza hen opwacht, hopelijk gaat deze wedstrijd ditmaal wel door en zien ze kans aan te sluiten bij de subtop van de afdeling.  Het 4e heeft vorige week gemerkt dat het in de 3e klasse niet alles zomaar even wint maar heeft tegen Ouderkerk 3 weer een nieuwe kans op succes. Het 3e gaat naar AC Amsterdam 2 om te proberen de ongeslagen reeks voort te zetten en zo de plek in de kop van de ranglijst vast te houden.

De kop van de afdeling is voor het tweede elftal voorlopig de ver van mijn bed show, in wedstrijd nummer 5 nemen ze het op tegen Ajax 2 dat tot nu toe twee maal wist te winnen, maar ook twee maal verloor, wie weet staat er na zaterdag een 1 in de kolom van de gelijke spelen, dan zou een eerste resultaat gevierd kunnen worden.

In de kolom van gelijke spelen staat er bij het eerste elftal inmiddels een 3 genoteerd en zonder al te chauvinistisch te zijn hadden dat ook drie winstpartijen geweest kunnen zijn. Dan was de positie op de ranglijst een stuk aantrekkelijker geweest dan nu het geval is, want één puntje per wedstrijd telt natuurlijk niet erg hard aan. Deze speeldag komt De Meern naar Mijdrecht en dat is een oude bekende. Vorig seizoen wisten we in de opening van de competitie tot winst te komen en dat voorbeeld zouden we dit keer heel graag volgen om zo aan te kunnen sluiten bij de middenmoot die op dit moment zeer groot is en binnen handbereik, het zal vast enige rust geven als die aansluiting daadwerkelijk een feit is. Maar zoals in de achter ons liggende weken al duidelijk is geworden: winnen doe je niet zomaar in deze afdeling. Het zal dus vast weer een spannend geheel worden, hopelijk zullen er veel supporters aanwezig zijn om de ploeg te steunen.

Na afloop kunnen ze dan gezellig aansluiten in het clubhuis, want het drukke programma is een prima aangelegenheid om er in de kantine weer een gezellige boel van te maken met een optreden van zanger Marco Mark, die vanaf 16:30 uur zijn repertoire ten gehore zal brengen. Ben je er ook bij?

live-muziek-20241019.jpg


Terug naar het overzicht