Terechte winst voor Argon tegen WV-HEDW

29 september, 2018

Argon heeft in de eerste thuiswedstrijd de winst in Mijdrecht kunnen houden. Het goede voorbeeld van de pupil van de week Twan de Jong vond navolging. Vlak voor rust scoorde Argon de 1-0 en met nog een kwartier op de klok volgde de 2-0. De bezoekers probeerden daarna nog wat aanvallende acties op te zetten maar de effectiviteit liet WV-HEDW deze middag in de steek.

Eerste helft
De eerste mogelijkheden waren voor de bezoekers, Berend Schoute liep bij een voorzet van links onder de bal door en een vrije trap van Ashraf Azzouz kon ternauwernood door Romero Antonioli uit de hoek worden gehaald. Even daarvoor had Argon kunnen profiteren van een misverstand tussen keeper Jordy Helmens en een verdediger maar Ilias Latif schoof de bal net langs de verre paal. In die fase halverwege de eerste helft raakte Argon wel snel de bal kwijt en waren er nogal wat kleine overtredingen. Met nog een kwartier op de klok kreeg WV-HEDW een mooie gelegenheid om op voorsprong te komen. Joost Heij verscheen voor doelman Antonioli maar maakte het niet af. Nadat een vrije trap van Marvan Fennich en een kopbal van Dennis Filippo een prooi werden voor doelman Heimens profiteerde drie minuten voor rust Ilias Latif van een handig steekballetje waarna hij doelman Heimens verraste met slim boogballetje: 1-0.

Deur op slot
Na de rust werd doelpuntenmaker Ilias Latif om tactische redenen ingewisseld voor Yannick van Doorn. Van Doorn schoof naar achteren en Bas Boelhouwer ging het middenveld versterken. Dat lukte aardig en hoewel WV-HEDW er van alles aan deed om de aansluitingstreffer te forceren, echte kansen konden niet worden genoteerd. De eerste poging aan Argonzijde was een schot van Marwan Fennich dat afketste op een verdediger en zo in handen kwam van Heimens. Ook een lobje van Lorenzo Zorn kwam in handen van de WV sluitpost. Met Epi Kraemer voor Fennich ging Argon de laatste 25 minuten in. Eerst zagen we nog een poging van Azzouz maar Antonioli greep in. Een overtreding op Madi bracht Argon een vrije trap die door Refos werd ingeschoten, keeper Heimens keerde de bal maar in de rebound sloeg Epi Kraemer toe: 2-0. Daarna raakte Romario Aroma het zijnet. Even daarvoor kwam Tim Steij in de ploeg voor Madi en zagen we WV-HEDW nog een paar doelpogingen wagen. Dennis Filippo haalde nog een bal van de doellijn en in dezelfde minuut werd de bal net op tijd weggewerkt.

Een verdiende overwinning voor Argon dat in WV-HEDW een technisch vaardige tegenstander had, echter de doelpuntenmachine moet nog op gang komen bij de Amsterdammers.

Zaterdag speelt Argon weer thuis, nu komt ‘buurman’ FC Aalsmeer op bezoek.