Waanzin?!

21 oktober, 2018

Zondagmorgen vroeg zijn we opgeschrikt door een brandmelding op ons complex. Waar de eerste gedachte uitging naar de papiercontainer (is wel vaker slachtoffer geweest) bleek het in dit geval veel ernstiger: het kunstgras van veld 3 bleek in brand te staan! De brandweer heeft gedaan wat men kon, maar ongeveer een kwart van het veld aan de kant van het openbare voetpad binnen het sportcomplex moet als verloren beschouwd worden. Bij het blussen is men restanten van vuurwerk tegen gekomen, het is natuurlijk te triest voor woorden dat je dan moet denken aan vandalisme, maar hoe komt anders zoiets op een veld terecht?

Een en ander heeft natuurlijk verstrekkende gevolgen. Voor langere tijd zullen we er rekening mee moeten houden, dat van veld 3 nog slechts de helft inzetbaar zal zijn voor de dagelijkse trainingen. Op wedstrijddagen zal tot en met Onder 12 beperkt gebruikt kunnen maken van het veld, de oudere jeugd en senioren kunnen hun hobby hier in ieder geval niet uitoefenen.

Uiteraard zal de gemeente als eigenaar van het veld alles in het werk stellen om het probleem op te lossen, maar ijzer wordt niet met de handen gebroken. Intern zullen we gaan kijken, welke oplossingen op zaterdag mogelijk zijn, het zal mogelijk wel eens voorkomen, dat de gekozen oplossing niet met gejuich wordt ontvangen, maar het is duidelijk dat in een dergelijke situatie van overmacht op begrip wordt gerekend.


Terug naar het overzicht