Sponsor van de week: ENCI

16 september, 2019

Het seizoen staat op het punt van beginnen en dus willen we met regelmaat weer een sponsor van de week onder uw aandacht brengen. De eerste sponsor van de week van seizoen 2019-2020 is ENCI.

ENCI, opgericht in 1926, staat voor Nederlands cement. Verreweg het grootste deel van de verschillende cementsoorten van ENCI wordt in Nederland afgezet, waar ENCI marktleider is.
De verkoop- en marketingactiviteiten vinden plaats vanuit het kantoor in 's-Hertogenbosch, waar nog een aantal andere centrale afdelingen gevestigd zijn. De productie van ENCI-cement vindt plaats in de fabrieken in Maastricht, IJmuiden en Rotterdam.

De belangrijkste klanten van ENCI zijn de betoncentrales, producenten van betonproducten, aannemers, bouwmaterialenhandels en producenten van droge mortel.
ENCI maakt deel uit van de HeidelbergCement Groep, wereldwijd marktleider in zand en grind en één van de grootste producenten van cement en beton ter wereld. ENCI maakt deel uit van de activiteiten van HeidelbergCement in de Benelux. De HeidelbergCement Groep is op de Nederlandse markt ook aanwezig via Mebin (betonmortel) en Sagrex (aggregaten). 

Een voorbeeld wat in de hobbysfeer gebruikt kan worden vindt u in het bijgevoegde You Tube filmpje.

Een groot gedeelte van het productenpakket van ENCI bestaat uit de zogenaamde samengestelde cementen: cementen waarvan het grootste gedeelte van klinker vervangen wordt door secundaire grondstoffen zoals vliegas en hoogovenslak (afkomstig van de staalindustrie). Deze cementen hebben een duurzaam karakter dankzij de kleinere CO2-voetafdruk.

ENCI-vestigingen is maken onderdeel uit van de gemeenschap en daarbij onze werknemers en hun gezinnen. Vanuit onze betrokkenheid als “goede buur” ondersteunen we lokale en regionale activiteiten. Wellicht het meest bekend in dit kader betreft de groeve van ENCI Maastricht, waar vanaf 2010 samen met de Gemeente Maastricht, Provincie Limburg en in nauwe samenwerking met Natuurmonumenten en de omgeving een «Plan van Transformatie» voor het ENCI-gebied uit. 1 juli 2019 is de afwerking en inrichting van de groeve afgerond: het aanleggen van paden, gebieden op hoogte brengen, hellingshoeken aanbrengen, grond herplaatsen voor bospercelen en graslanden. In januari 2020 draagt ENCI het groevegebied vervolgens via Provincie Limburg over aan Natuurmonumenten.

Ook andere activiteiten worden ondersteund waar onze medewerkers bij betrokken zijn, zoals Argon. Vincent van der Horst begon sponsoring met het ondersteunen van de “Herfsttrainingsweek” en later als bord-sponsor, om zo te helpen om iedere speler en speelster genoeg ballen, hesjes, pionnen, etc. te laten hebben om lekker te kunnen sporten en vitaal te blijven.


Terug naar het overzicht