Ludo Pistorius nieuwe trainer Argon

15 december, 2019

De vacature van hoofdtrainer voor de seniorenselectie voor het seizoen 2020/2021 is ingevuld in de persoon van de 38-jarige Ludo Pistorius uit Ter Aar. De oorspronkelijk uit Noord-Brabant afkomstige trainer heeft zelf uiteraard gevoetbald, hij heeft zijn talenten getoond bij DESK (Kaatsheuvel), Oirschot-Vooruit en na zijn verhuizing naar het westen bij TAVV in Ter Aar. Bij deze clubs heeft hij bij jeugdteams en tweede elftallen een begin gemaakt aan zijn trainersloopbaan, waarvoor hij UEFA C en UEFA B heeft behaald.

Als hoofdtrainer is hij van 2015 tot 2017 verantwoordelijk geweest bij Nicolaas Boys in Nieuwveen, waarna hij die functie van 2017 tot 2019 heeft ingevuld bij SJZ in Zoeterwoude. Dit seizoen volgt hij de cursus UEFA A (TC 1) en omdat die niet te combineren valt met een hoofdtrainerschap is hij momenteel assistent van de ons welbekende Patrick Loenen bij Sportlust ’46 in Woerden.

In het volste vertrouwen dat deze cursus succesvol wordt afgesloten heeft het bestuur in samenspraak met de spelersraad besloten om met de ambitieuze Pistorius in zee te gaan. De trainer ziet volop mogelijkheden bij Argon, mede door de lage gemiddelde leeftijd van de spelersgroep, het prima presteren van het tweede in de reserve hoofdklasse en natuurlijk de mogelijkheid om te profiteren van het niveau van de jeugdopleiding.

Het bestuur is blij de vacature na de aankondiging van Aart Jan van Boksel snel te hebben kunnen invullen en ziet uit naar de samenwerking met de nieuwe hoofdtrainer.

 


Terug naar het overzicht