Vernieuwde structuur jeugdvoetbal

11 juni, 2020

Met ingang van het nieuwe seizoen start de SV Argon met een nieuwe structuur voor wat betreft de indeling van selectieteams. Onderzoek door de KNVB heeft uitgewezen dat de doorstroom vanuit de JO19 selectie naar de selectie van een zaterdag- of zondag team een moeilijk en lastig proces was. De overgang was te groot waardoor de talenten meer tijd nodig hadden om te wennen aan het gevraagde niveau. Om dit probleem te tackelen heeft de KNVB voor de categorie Onder23 (O23) een reguliere competitie in het voetballeven geroepen.

Talenten vanuit de JO19 selectie stromen door naar de O23, zodat men langer opgeleid kan worden voor de doorstroom naar een eerste elftal bij de senioren. Uiteraard bevestigen uitzonderingen de regel, talenten die het gevraagde niveau aankunnen stromen uiteraard eerder door, maar in de regel wordt men tussen 19 tot 23 jaar opgeleid voor het eerste elftal.

Het streven is, dat we in de toekomst voor iedere leeftijdscategorie een selectieteam krijgen in de categorie:

Bovenbouw  Onderbouw

O23
JO18
JO17
JO16
JO15
JO14

JO13
JO12
JO11
JO10
JO9
JO8


Ieder seizoen zal er goed gekeken moeten worden of we per categorie met het aantal spelers uitkomen om tot een volwaardig selectieteam te komen. Dit betekent dat we per jaar gaan bekijken welke selectieteams samengesteld kunnen worden. Voor het komende, nieuwe seizoen heeft dit voor de bovenbouw geresulteerd in de volgende selectieteams:
O23
JO19 (combinatie van JO19, JO18 en JO17 spelers)
JO18
JO16-1
JO16-2 (combinatie van JO16 en JO15 spelers)
JO14-1
Voor de onderbouw verandert er in het komende seizoen niets, daar blijft het zoals het in het afgelopen seizoen was.

In samenwerking met Hoofd Opleidingen Idris Ateşçi en de Technisch Coördinatoren Boven-en Onderbouw hopen wij dat we de komende jaren een grote groep van talenten kunnen opleiden voor ons vlaggenschip, het eerste elftal. Het uiteindelijke streven is om voor ieder een “herkenbaar” Argon 1 te zien voetballen.

Bestuur Veldvoetbal

 


Terug naar het overzicht