Voortgang competitie in coronatijd

17 december, 2021

De KNVB heeft vandaag enige duidelijkheid gegeven hoe zij denken de competitie te kunnen hervatten na de winterstop, uiteraard met inachtneming van het feit, dat de overheidsmaatregelen intussen nog aangepast kunnen worden.

De volgende besluiten zijn genomen:

Veldvoetbal
Met de verlenging van de huidige maatregelen is nu al wel duidelijk dat in de speelweekenden van 15 en 16 januari en 22 en 23 januari in de categorie A niet zal worden gespeeld. Op zijn vroegst zal het weekend van 29 en 30 januari als inhaal speelweekend worden gebruikt voor de wedstrijden die vóór 29 november, gespeeld hadden moeten worden maar zijn afgelast (met uitzondering van 2de divisie, 3de divisie en hoofdklasse).

De competities die spelen in een zogenaamde najaarsreeks in de categorie A worden eerst uitgespeeld en gaan pas daarna worden heringedeeld voor de voorjaarsreeks.

Hopende dat er geen nieuwe maatregelen na 15 januari komen, kunnen in de categorie B alle wedstrijden in het programma gewoon doorgang vinden, deze wedstrijden laten we daarom ook als gepland staan. 

Zaalvoetbal
Voor het zaalvoetbal komen de wedstrijden in de categorie A te vervallen van 15 januari t/m 28 januari. Op z’n vroegst gaan we in de week van 29 januari weer inhaalwedstrijden inplannen die vóór 29 november gespeeld hadden moeten worden maar zijn afgelast.

In de categorie B in het zaalvoetbal kunnen op z’n vroegst vanaf 15 januari wedstrijden worden gespeeld, deze laten we daarom ook als gepland staan in afwachting van de besluitvorming van de overheid.


Terug naar het overzicht