Intentieovereenkomst herontwikkeling sportpark

11 maart, 2022

Vrijdag 4 maart ondertekenden wethouder Kroon, Argon voorzitter Goedemoed en Argon secretaris Berger een intentieovereenkomst. Het ondertekenen van de overeenkomst is een volgende stap in de herontwikkeling van de 3 sportvelden tot betaalbare woningen voor starters en senioren. Daarnaast onderzoekt de gemeente daarbij de mogelijkheden van gemeenschappelijk wonen.

Weer een stap dichterbij woningen voor starters en senioren
Wethouder Rein Kroon: "Met deze intentieovereenkomst komt de bouw van woningen voor starters en senioren weer een stap dichterbij. Met sportvereniging Argon zijn wij overeengekomen dat een deel van de voetbalvelden op het sportcomplex in Mijdrecht gebruikt wordt voor woningbouw. Daartegenover staat dat Argon een vergoeding ontvangt voor het inleveren van de 3 velden. Zodat we echte betaalbare woningen kunnen bouwen.”

Welke afspraken staan in het akkoord?

  • Sportvereniging Argon levert de sportvelden 4, 5 en 6 in;
  • Op deze velden komen betaalbare woningen voor starters en senioren;
  • Sportveld 7 wordt een kwartslag gedraaid en krijgt kunstgras en ledverlichting;
  • Op het grasveld achter sporthal De Phoenix komt een nieuw sportveld;
  • De gemeente stelt een bedrag ter beschikking voor elk ingeleverd veld.


Plannen zijn nog niet definitief
De bouwlocatie ligt op gemeentegrond. Om betaalbare woningen hier te bouwen moet het bestemmingsplan gewijzigd worden. De komende tijd werkt de gemeente dit verder uit. Zo nodigt de gemeente mensen uit de buurt en toekomstige bewoners uit om zich aan te melden voor een klankbordgroep. Zodat zij mee kunnen denken over de woningbouwplannen van de Argon-locatie. Daarna bespreekt de gemeenteraad het bestemmingsplan. Als de gemeenteraad hiermee akkoord gaat, dan start de bouw.


Terug naar het overzicht